Rumlig identitet og indretningskoncept for Platon A/S

Rumlig identitet og indretningskoncept for Platon A/S

—  indretning · styling · kontormøbler · rumlig identitet

IT firmaet Platons domicil ligger på Dag Hammarskjölds Allé 13 i København i Mercedes Benz's tidligere danske hovedsæde. Omkring årsskiftet 2011/12 bad Platon os om et forslag til nyindretning af mødelokaler og loungeområde.

Højdepunkterne fra vores løsning er:
• 23 meter langt relief
• Inspirationslokale med whiteboardbord
• Auditorium med gulv til loft fotostater
• Specialdesignede AV-Møbler
• Identitetsgrafik

Se alle plancherne fra indretningsløsningen

Vi tog udgangspunkt i stole-serien Four Cast og brugte den som det gennemgående træk i indretningen, da serien rummer stole til alle formål, og samtidig har et markant og nemt genkendeligt design-træk: en trekantet fold i stoleryggen, som binder serien sammen.
Trekantformen lod vi gå igen i den rumlige identitet - f.eks. ved valg af lamper, udformning af AV-møbler/skabe samt i designet af folien til mødelokalernes glasvægge.
Herudover fortolkede vi virksomheden Platon og filosoffen Platons idéer og indkorporerede det i et special snedkereret relief samt et vægmaleri og en specialbygget reol formet som en talebobbel.
Det generelle farvevalg blev selvfølgelig holdt i overenstemmelse med farveholdningen i Platons marketing materiale.

Se yderligere beskrivelser under billederne nederst.

Forslaget blev leveret på 8 stk. A3 plancher med eksempler på de valgte møbler, udvalgte perspektiver og plantegninger.

Perspektiver fra bestyrelselokale og et generelt mødelokale. Stole og borde er fra Four Design. De store lamper i bestyrelseslokalet er Hope fra Luceplan. Lamperne i mødelokalet hedder Tolomeo. De kan justeres op og ned af hensyn til udsynet til projektorlærred.

Mønster til folie på glasvægge ved mødelokaler.

Perspektiv og plantegning fra lounge-området der er placeret i den ene ende af den store hal der tidligere blev brugt til biludstilling. Stolene er fra Four Design. Lamperne er Diesel Rock fra Foscarini, og sofaen hedder Rosebud og er designet af den finske designer Ilkka Suppanen.

Opstalter af 2 vægge i loungeområdet. Den facetterede platon er et vægmaleri og taleboblen er en specialbygget bogreol.

Opstalt og 3D visualisering af det 23 m brede relief som er vægudsmykning i den store hal.

Perspektiv, plan og opstalter fra auditoriet. Den ene væg i auditoriet gjorde vi til en kæmpe fotostat med billeder af et græsk tempel. Pendlerne er Louise Campbells Caravaggio.

Identitetsplakater med udgangspunkt i vægmaleriet fra loungen.

Perspektiv og plan af inspirationslokalet med en række sjove og vittige møbler: HAY stole, Nana Ditzel hængestol, et whiteboard bord, Cloud Chair fra Design House Stockholm, Livingstones, The Titanic Lamp, Liquid Light Drop fra Next og borde Offect.