Identitetsdesign og website for Kongegaarden

Identitetsdesign og website for Kongegaarden

—  webdesign · website · museum · kunstudstilling · identitetsdesign · responsive design

Kongegaarden er en lokal kulturinstitution i Korsør som er hjemsted for 3 brugerforeninger: Korsør Kunstforening, Korsør Koncerterne og Isenstein Samlingen. Vi har designet Kongegaardens nye identitet og hjemmeside.
Den største udfordring i identitetsopgaven var at vi skulle skabe en slags paraply identitet hvor de enkelte brugerforeninger stadig skulle fremstå som en del af Kongegaarden men stadig bevare deres selvstændige præg med eget logo.
Løsningen var at skille de tre foreninger ad med de oprindelige farver fra deres respektive logoer - og så var det jo oplagt at tage udgangspunkt i Kongegaardens historie, som overnatningsted for de danske konger inden de krydsede storebælt, og bruge en stiliseret kongekrone som bomærke.
De markante farver der kendetegner de enkelte foreninger har vi udnyttet i designet af avis annoncer. De markante farver giver et rigtigt godt blikfang, og linker hurtigt en annonce for et arrangent til den enkelte forening - og samtidig giver baggrundsmønster, opsætning og logo et signal om fælles tilknytning til Kongegaarden.
Hjemmesidens hovedfokus er selvfølgelig de mange arrangementer der afholdes i Kongegaarden. Hjemmesiden er udviklet i samarbejde med Spang Media, der har lagt stor vægt på at lave et responsive webdesign der også er kompatibelt med smartphones og tablets. Så der f.eks. på en mobil telefon kun vises en arrangementsteaser på skærmen af gangen.