Genopfriskning af identitet for Foreningen Bybi

Genopfriskning af identitet for Foreningen Bybi

—  visuel identitet · grafisk design · webdesign · social virksomhed · illustration

I løbet af foråret har vi designet ny hjemmeside og frisket identiteten op for Foreningen Bybi. Deres koncept er fantastisk. De er en non-profit organisation, hvis formål er at få bierne tilbage i byen, så byens blomster kan blive bestøvet - og samtidig oplærer de bl.a. asylsøgere til at være biavlere for at vænne dem til det danske arbejdsmarked.
Oliver Maxwell fra Foreningen Bybi kontaktede os for at få 'gjort noget ved' foreningens hjemmeside, som de synes var rigtig god, men der de ville gerne have prioriteret lidt anderledes og generelt have frisket identiteten op, uden at bevæge sig for langt væk fra den oprindelige stil med venlige og farverige illustrationer.
Udgangspunktet for identiteten blev de friske blå og orange farver som foreningen bruger til de skumgummikasser som huser deres bistader. Derefter tog vi den bien formet som et hjerte og gjorde til et let genkendeligt mærke som både kunne bruges i offline informationsmateriale og online som profilbillede på facebook og andre sociale medier.
Sammen med de stærke farver giver det re-designede logo en let genkendelig identitet som virker rigtigt godt både i den trykte identitetsfolder og på internettet.
Fokus for hjemmesiden var at eksponere foreningens sponsorer samt at hverve nye medlemmer. Vi valgte at placere et link til en sød lille animeret viral video som det centrale element på siden. Videoen forklarer kort og kontant Bybis mission.
Som andre centrale elementer har vi placeret en stor facebook-knap, et stort 'bliv medlem' link og et logo-slideshow med sponsor logoer på hjemmesiden. De første 3 måneder efter launch steg Bybis facebook likes fra ca. 750 til 1.1k.
Logoskriften Ballpark Weiner og identitetsfonten Museo er videreført fra de oprindelige tryksager og den gamle hjemmeside. Logoskriften har vi også brugt som dekorativt element på diplomer og t-shirts til foreningens medlemmer og samarbejdspartnere.
Se mere på Bybis hjemmeside.