Facade til kommunal rådgivningsbutik

Facade til kommunal rådgivningsbutik

—  corten stål · facade · arkitektur · skiltning · mønsterdesign

Vi er lige blevet færdige med vores forslag til facaden på den nye rådgivningsbutik i Holmbladsgade på Amager. Rådgiverne ville ikke have at facaden skulle tiltrække sig for meget opmærksomhed, fordi brugerne som regel har det hårdt når de bruger rådgivningen. Derfor var vores løsning nødt til at være diskret. Men samtidig ville de gerne have en løsning som potentielle brugere lagde mærke til!
Vores løsning på dette dilemma blev perforerede corten stålplader. Efter ca. 2 måneder for corten stålpladerne en fin grov rust-tekstur. Den rustne farve matcher de rødbrune teaktræs vindues-rammer og døre, de røde mursten samt kobber sålbænken. Perforeringen i stålpladerne består af små huller med en diameter på 6, 10, 14, 18 og 22 mm. Hullerne er placeret i et triangulært mønster med 30 mm afstand fra centrum til centrum. På afstand danner perforerings mønstret en række ansigter som er typiske brugere i rådgivningsbutikken.
Ansigterne er mere eller mindre synlige alt efter hvilken vinkel man ser dem fra. Dette løser diskretionsproblemet, og samtidig vækker det fremtidige brugeres nysgerrighed, da det er interessant at se hvad der sker med pladerne når man går forbi - facaden bliver levende!
Den nederste trediedel af ruderne er dækket af en semitransparent dust-folie med skiltning skrevet med en typisk engelsk geometrisk sans-serif i versaler (Ministry fra Device Fonts) som farvemæssigt matcher de rustne corten ståplader.
Folien skræemer af for solen og beskytter brugere og rådgivere mod nysgerrige øjne fra ventende ved bustoppestedet lige uden for døren. Hjørnevinduet er helt dækket til i dust-folie og et perforeringsmønster som på stålpladerne danner et billede af to små piger. I højt solskin vil man kunne se små solskinspletter på butikkens indervægge fra hullerne i hjørnevinduets folie.
Se vores mock-ups herunder, og prøver fra Autocad filerne til stålplade perforeringen. Og så glæder vi os til pladerne kommer rigtigt op at hænge, så vi kan tage nogle fede fotos af det.

Faceskiltning med teksten Ungerådgivningen og Familiehuset Amager Øst Facaden på Ungerådgivningen Amager Øst Københavns Kommune med flot dekorativt skilt i perforeret corten stål. Perforeringen danner et mønster som viser close up af ansigterne på de forskellige brugere ar rådgivningsbutikken. Stanseform til illustrationen brugt til rådgivningsbutikkens facade skilt Detalje fra illustrationen brugt til rådgivningsbutikkens facade skilt