Forside illustration og grafisk design til rlig <em>kunstbog</em>

Forside illustration og grafisk design til årlig kunstbog

—  grafisk design · illustration · art direction · bogdesign · mønsterdesign

Bogens koncept er at præsentere 101 danske kunstnere for offentligheden i en årlig udgivelse. Cover illustrationen skulle gøre bogen 'spiselig' for mainstream forbrugere og samtidig få den til at skille sig ud på boghandlerens hylder.
Bogens titel er '101 Kunstnere' med undertitlen 'En hyldest til mangfoldigheden'. Bogen består som sagt af en kort præsentation af 101 kunstnere. Et opslag per kunstner. Kontakt informationer til venstre og billeder med arbejds-eksempler til højre. Vi har gjort et stort nummer ud af at variere billedopsætningen på højresiden for at undgå den kedelige oplevelse, det er, at bladre gennem 101 identiske opslag - rent opsætningsmæssigt.
Titlen var bestemt af forlæggeren og redaktøren på forhånd, så vi var bare nødsaget til at finde på en ide der ikke virkede for 'corny'. Som nævnt skulle forsiden være mainstream, med samtidig stadig tro mod den avancerede kunst indeni. Lidt af en udfordring!
Vores løsning var at lave et simpelt sort/hvidt grafisk mønster, som på en gang var cool men samtidig lidt ligegyldigt, da det glider i baggrunden for titlen, der er skrevet med kraftig rød skrift malet med klodsede bogstaver og stor pensel. Mønstret har vi fundet inspiration til hos grafisk designer og illustrator Tim Bjørn. Titellogoet er inspireret af Hornsleth's signatur.
Den røde farve i titel-logoet og på bagsiden af bogen vil blive forskellig fra år til år - for at skabe en lille farveeksplotion på boghylden ;-)
Til typo-nørderne: Bogen er sat i Adobe Garamond og overskrifterne er sat i Ministry af Rian Hughes fra Device Fonts.
Mønstret i bunden af denne post er den første version af mønstret, som blev forkastet af kunden!