Forside illustration og grafisk design til årlig kunstbog

Forside illustration og grafisk design til årlig kunstbog

—  grafisk design · illustration · art direction · bogdesign · mønsterdesign

Bogens koncept er at præsentere 101 danske kunstnere for offentligheden i en årlig udgivelse. Cover illustrationen skulle gøre bogen 'spiselig' for mainstream forbrugere og samtidig få den til at skille sig ud på boghandlerens hylder.
Bogens titel er '101 Kunstnere' med undertitlen 'En hyldest til mangfoldigheden'. Bogen består som sagt af en kort præsentation af 101 kunstnere. Et opslag per kunstner. Kontakt informationer til venstre og billeder med arbejds-eksempler til højre. Vi har gjort et stort nummer ud af at variere billedopsætningen på højresiden for at undgå den kedelige oplevelse, det er, at bladre gennem 101 identiske opslag - rent opsætningsmæssigt.
Titlen var bestemt af forlæggeren og redaktøren på forhånd, så vi var bare nødsaget til at finde på en ide der ikke virkede for 'corny'. Som nævnt skulle forsiden være mainstream, med samtidig stadig tro mod den avancerede kunst indeni. Lidt af en udfordring!
Vores løsning var at lave et simpelt sort/hvidt grafisk mønster, som på en gang var cool men samtidig lidt ligegyldigt, da det glider i baggrunden for titlen, der er skrevet med kraftig rød skrift malet med klodsede bogstaver og stor pensel.
Den røde farve i titel-logoet og på bagsiden af bogen vil blive forskellig fra år til år - for at skabe en lille farveeksplotion på boghylden ;-)
Til typo-nørderne: Bogen er sat i Adobe Garamond og overskrifterne er sat i Ministry af Rian Hughes.

Forside og omslag fra bogen 101 Kunstnere med et mønster der illustrerer mangfoldighed. Mønsteret består af en masse forskellige ting som en violin, en blyantspidser, en tube med maling, en saks, legetøjssoldater, en tegneserie, en radio og en tusch. De er tegnet i en simple sort/hvid streg. Nærbilleder af typografien og layoutet i bogen 101 Kunstnere. Nærbilleder af indholdsfortegnelsen og overskrifter i bogen 101 Kunstnere. Skriften der er brugt til overskrifter er Ministry Bold som er designet af den britsike skriftdesigner Rian Hughes. Opslag med layout fra bogen 101 Kunstnere med kunstneren Anita Viola Nielsen. Opslaget består af en venstre-side med tekst om kunstneren og en højre side med billeder med halvabstrakte malerier af kunstneren. Der er blomster på billederne. Opslag med layout fra bogen 101 Kunstnere med kunstneren Lisbeth Fabricius Johannsen. Opslaget består af en venstre-side med tekst om kunstneren og en højre side med billeder med abstrakte kunst installationer af kunstneren. Opslag med layout fra bogen 101 Kunstnere med kunstneren Hans Pauli Olsen. Opslaget består af en venstre-side med tekst om kunstneren og en højre side med billeder af en stor skulptur af kunstneren fotograferet i Den Frie Udstilling i København. Illustration brugt til omslaget af bogen 101 kunstnere. Illustrationen forestiller en masse ting som en violin, en blyantspidser, en tube med maling, en saks, legetøjssoldater, en tegneserie, en radio, en tusch og en dalmatiner. De er tegnet som simple stregtegninger i sort/hvid og gentages så de danner et mønster.