Softies allstars parade

13. Jul '09 · af Hanne  —  softies · legetøj · inspiration · dukker

Vi har altid været fascineret af den japanske pop-kulturs stærke lyse farver og hyper-cuteness - en afledt gren heraf er de populære special håndsyede plys/stof-dukker som hedder 'softies'.
Her er en kort gennemgang af nogle af de fedeste softies vi har set rundt omkring på nettet: (Se fotos længere nede!):

Ugly Dolls: Når man snakker om softies kan man ikke komme udenom Ugly Dolls. De har været her siden 2001, og det virker som de har defineret genren! I dag virker de en smule kedelige og basale sammenlignet med senere softies.
Ugly Dolls er skabt af tegneserieskaberen David Horvath og hans kæretse Sun-Min Kim som faktisk syede de første 1500 Ugly Dolls selv. I det her interview på crowndozen.com nævner de en fyr der hedder Mumbleboy, som solgte designer plys-dyr på New Yorks kunst-scene i de sene 90'ere. Måske er han opfinderen af softie-trenden? Billedet af Ugly Dolls'ne på stranden er fra Fuzirellas Flickr konto.
Sciapataus: Sciapataus er designer softies med et stort D. Meget simpelt design men det fint strikkede tøj giver noget ekstra - de er dog en smule dyre!!!!
Michal Wright: Næste levende billede er Michal Wright - en illustrator fra det sydlige Californien med en tegneserie/animations-agtig stil i hendes plys-dukker. Se hende Plysdyr på Flickr.
Cotton Monsters: Cotton Monsters er opfundet af kunstneren Jennifer Strunge fra Baltimore, Maryland. Hun lavder plys-monstre i alle atørrelser og former. Hun er tydeligt inspireret af dyrelivet i havet! Se hendes Cotton Monsters Etsy butik.
My Tiny Star: Star Primm (en hus-mor fra USA) har et fint softie ugle-sæt på Flickr
Dolls for Friends: Dolls for Friends designes af mand og kone design-teamet Erin og Jill. Det her er virkelig et stort skrift i udviklingen af softies. Virkelig gode varierede stoffer, fed fotografering og overraskende variation. Ikke for pigede, ikke for drengede, ikke for artsy og ikke for almindelige! - bare lige i øjet. Se selv her: Dolls for Friends Flickr konto og Dolls for Friends Etsy butik.
PlushPlex: Ikke de vilde farver og stof, men en fed idé. Plushplexs softies er ninjaer der har forklædt sig som dyr. - og tilsyneladende er Plushplex en mand!!
Revoluzza: Suse Bauer fra Berlin laver meget flade og old-school softies. Men detaljerne er virkelig fede og tager de falde softies til et helt nyt niveau. Revoluzza er hendes kreative alter-ego. Se hendes arbejde på hendes flickr-sæt Puppen/dolls.
Talkproof: Et fedt flickr set af en incognito softie fremstiller fra Fremont, California, om kalder sig for Casscette. Hendes Etsy butik hedder Talkproof.
Kit Lane: Sidst, men ikke mindst, er Kit Lane med hendes egen meget flotte: Uldne filt-softies. Se mer her: Etsy butik og Flickr konto.

Hvis du har kendskab til nogle fede softies som ikke er kommet med på vores liste, så smid gerne en kommentar! :-)